Medicinska univerza

Medicinska univerza na Dunaju je izobraževalna ustanova z več kot 8000 študenti in preko 40 samostojnimi oddelki. Z implementacijo dveh strežnikov NAS RS4017xs+, so dosegli, da so njihovi podatki varno shranjeni, upravljanje z njimi pa je enostavno. Centralizirana rešitev omogoča zaščiten dostop do dragocenih informacij, ki so zdaj na voljo vsem zaposlenim in drugim uporabnikom, ki jim je organizacija omogočila dostop.

O ustanovi

Medicinska univerza na Dunaju je izobraževalna ustanova z dolgo in bogato tradicijo znanstvenega raziskovanja v Evropi. Z več kot 8000 študenti je tudi največja visokošolska ustanova na nemško govorečem območju in eno največjih raziskovalnih središč v Evropi. Univerza ima 27 klinik, 3 klinične inštitute, 12 centrov za teoretsko medicino in veliko število specializiranih laboratorijev.

Izziv

Univerzitetni center za fiziologijo in farmakologijo (CFF) proučuje in raziskuje funkcije organizmov in njihov odziv na strupe in zdravila. CFF je potreboval rešitev za enostavno shranjevanje in obdelavo podatkov na štirih inštitutih. Podatki vsebujejo večinoma dokumente iz zbirke MS Office več kot 200 uporabnikov pa tudi varnostne kopije virtualnih naprav. Skupna količina pomnilnika, ki so ga zasedale vse datoteke, znaša približno 100 TB, razpršenih na velikem številu starejših strežnikov, zato je bilo treba vse te podatke centralizirati s pomočjo sodobnih sistemskih rešitev.

CFF je želel, da so podatki na voljo 24 ur na dan in da rešitev ponuja možnost varnostnega kopiranja. Hkrati pa so zahtevali uporabo intuitivnih sodobnih aplikacij in uporabniški vmesnik, ki omogoča enostavno upravljanje.

„Sprejeli smo pravo odločitev, ko smo izbrali Synology RackStation RS4017XS +. V naših prihodnjih projektih načrtujemo vpeljavo še več naprav Synology“
Bernhard Taschner – IT direktor/administrator, Center za fiziologijo in farmakologijo Medicinske univerze na Dunaju.

Rešitev

Odgovorni na Medicinski univerzi so se odločili, da je rešitev podjetja Synology za potrebe fakultete najboljša. Konfiguracija dveh strežnikov NAS RS4017xs+, opremljenih s 64 GB spomina in trdimi diski Seagate Iron Wolf Pro 16 x 10TB, omogoča postavitev rešitve centralnega strežnika za 400 uporabnikov in rezervno destinacijo za pet virtualnih naprav. Na ta način so dobili rešitev, ki znižuje stroške vzdrževanja in bistveno izboljšuje integracijo z obstoječimi raziskovalnimi centri. Centralizirana rešitev omogoča zaščiten dostop do velike količine dragocenih informacij, ki so zdaj na voljo vsem zaposlenim in drugim uporabnikom, ki jim je organizacija omogočila dostop.

Izbrana rešitev vsakih 3 do 6 ur naredi posnetek stanja (Snapshot) na glavnem strežniku NAS in ga z uporabo 10GbE omrežnih vrat sinhronizira z drugim strežnikom NAS. S tem so dosegli povečano zaščito podatkov v primeru nepredvidenih dogodkov, ki bi lahko imeli katastrofalni učinek, če bi se podatki hranili le na enem mestu.

Prednosti

Podatki so zdaj prenešeni iz starega sistema v strežnik NAS Synology in so uporabnikom na voljo 24/7. Dodatni strežnik (Replication Server) pa v rešitvi služi kot varnostna kopija in se iz varnostnih razlogov nahaja v drugi zgradbi.

O podjetju Synology

Tajvanska korporacija Synology ponuja omrežne rešitve za shranjevanje podatkov, sistemski video nadzor z uporabo kamer IP in omrežne naprave, ki spreminjajo način, kako uporabniki upravljajo s podatki in omrežji ter izvajajo nadzorne naloge. V celoti izkorišča najnovejše tehnologije. Synology uporabnikom zagotavlja zanesljive in cenovno dostopne rešitve za:

| centralizacijo hrambe podatkov

| varnostno kopiranje (backup)

| virtualizacijo

| sinhronizacijo podatkov

| neprekinjeno dostopnost podatkov

| video nadzor

 Prenesite datoteko v obliki PDF –> 

zadnje novice

Novosti iz sveta upravljanja z dokumenti in podatki.

05.06.2023

Nova KBM - HyPAS aplikacija

Aplikacijska rešitev za skeniranje in arhiviranje dokumentov na večopravilnih napravah Kyocera. Posebnost: Domiselna programska nadgradnja večopravilnih naprav, ki je za polovico zmanjšala obremenjenost bančnih delavcev, banki pa v tem segmentu delovnih procesov omogočila praktično digitalizacijo poslovanja.

Preberite celoten članek
05.06.2023

Kolektor

Razvojno tehnični koncern Kolektor je največji ponudnik komutatorjev na svetu, na evropskem trgu pa je v samem vrhu tudi na področju magnetnih komponent. Za pomembno slovensko multinacionalko sta se nalogi tehnične standardizacije in optimizacije stroškov tiskanja začeli pri zahtevah zaposlenih po boljši uporabniški izkušnji.

Preberite celoten članek
05.06.2023

Elektro Primorska

Optimizizran sisstem tiskanja lahko prinese marsikatero izboljšavo za podjetje. Bodisi je finančne ali varnostne narave, ta ugodno vpliva na vire podjetja. S težavami, ki jih prinaša preobsežen sistem tiskalnikov in njihova nepovezanost, so se srečali tudi v družbi Elektro Primorska. Odločili so se za korenito spremembo.

Preberite celoten članek

Vas zanima še več podobnih vsebin?

Prijavite se na našo mailing listo in bodite vedno v koraku s časom iz področja digitalizacije, upravljanja z dokumenti, tiskanja, varovanja podatkov itd.